KARDELEN ANAOKULU e TWİNNİNG PROJESİ

MASALLARLA ORFF-SCHULWERK projemiz Ekim ayı itibarıyla başladı. Anasınıfı 5/A şubesi öğretmeni Figen KARACA proje kurucularından olup sınıfı ile beraber ekim ayının ilk aşaması olan KELOĞLAN masallarını tanıdılar. Doğal malzemelerden kukla yapımı yaparak Orff-Schulwerk çalışmasını yaptılar. İnsanlığın somut olmayan mirası olan masallarımızı, Millî değerlerimizi hayata geçirmeyi ve çocuklarımızla buluşturmayı amaçladığımız projemizde Orff-schulwerk yaklaşımı ile Anadolu Masalları başka bir boyut kazanarak kültürel mirasımız nesilden nesile aktarılacaktır. Projemiz çocukların düşünme becerilerini geliştirme, hayal gücünü artırma, neden sonuç ilişkisi kurabilme,dil becerilerini geliştirme, ritm duygusunu geliştirme vb birçok alanda birçok hedefe ulaşmayı amaçlamaktadır.

18-01-202118-01-2021